schiuri second hand

Avantajele Cumpărării Unei Perechi De Schiuri Second Hand

Sezonul de ski se apropie cu paşi repezi şi tot mai mulţi împătimiţi sau amatori ai acestui sport aşteaptă cu nerăbdare prima coborâre pe pârtie. Schiatul atrage anual un număr mare de doritori, interesaţi în a stăpâni secretele acestui sport. Cu toate acestea, dintr-un motiv sau altul, nu toţi reuşesc să-şi pună visul în aplicare. Conform unui mic studiu, problema principală care îi împiedică pe mulţi doritori să practice schiatul este cea financiară. Un echipament nou, provenind de la o marcă de renume, nu este deloc ieftin, iar cumpărarea acestuia presupune un efort financiar prea mare, pentru multe persoane. Din fericire, această problemă are o rezolvare foarte simplă, care constă în achiziţionarea unor schiuri second hand. În cele ce urmează, vă vom prezenta 4 motive, pentru care achiziţionarea unor schiuri second hand este o investiţie inteligentă şi profitabilă pe termen lung.

schiuri second hand
schiuri second hand

1) Preţ Redus Comparativ Cu O Pereche Nouă

Acesta este principalul motiv care îi îndeamnă pe tot mai mulți oameni să opteze pentru un echipament second hand. Dacă analizăm principalele magazine de schi din România, putem observa că preţul unei perechi noi variază între 800 de lei şi chiar 3.000 de lei, pentru o marcă de top. În ceea ce priveşte magazinele second hand, situaţia este mult mai roz. Spre exemplu, o pereche nouă de schiuri Head Rev 75, poate fi cumpărată pentru 1.200 de lei, sau chiar mai mult. Pe o platformă second hand, aceleaşi schiuri sunt disponibile pentru doar 300 de lei, de 4 ori mai ieftine decât dacă le-am cumpăra noi. După cum vedeţi, economia este una imensă. Situaţia este similară şi pentru clăpari, beţe, căşti, sau orice alt accesoriu la care v-aţi putea gândi.

2) Performanţe Similare Cu Un Echipament Nou

Un număr mare de persoane evită să-şi achiziţioneze skiuri second hand, îngrijoraţi că acestea nu se vor comporta la fel ca o pereche nouă. O presupunere complet falsă! Un autoturism sau un computer second hand poate avea performanţe scăzute faţă de modelul nou, dar o pereche de schiuri? Niciodată! Comercianţii de schiuri second hand îşi iau în serios activitatea şi nu vor pune spre vânzare niciodată schiuri defectuase sau de o calitate îndoielnică. Mai mult decât atât, o pereche de schiuri poate fi recondiţionată foarte uşor, iar majoritatea modelelor second hand vin cu talpă servisată şi pregătită pentru sezonul de schi.

3) Pot Fi Înlocuite/Revândute Cu Uşurinţă

Tot mai mulţi părinţi îşi încurajează copiii să se apuce de schiat şi le cumpără acestora echipament nou. Pentru un copil în creştere, această practică nu este decât o risipă de bani, considerând că anul viitor, copilul va avea nevoie de un echipament nou. În schimb, cu o pereche de schiuri second hand, efortul financiar nu este atât de mare iar schiurile vechi pot fi schimbate/revândute cu uşurinţă. Desigur, şi o pereche nouă de schiuri poate fi vândută atunci când nu se mai potriveşte copilului, însă valoarea de revânzare va fi ridicol de mică şi nu veţi recupera nici un sfert din preţul său iniţial. O pereche second hand nu se va devaloriza atât de repede, iar dacă decideţi să o vindeţi după un 1-2 ani de folosire, puteţi obţine chiar şi 80% din valoarea lor.

4) Mai Ieftine Şi Decât Închirierea

Citind acest articol, probabil v-a venit în minte o a treia variantă de a procura echipamentul de ski, şi anume închiriatul. Într-adevăr, închiriatul este o opţiune pentru cei care nu au schiat până acum şi vor să vadă dacă acest sport este pentru ei sau nu. Totuşi, dacă aţi trecut de această etapă şi doriţi să practicaţi schiatul pentru cel puţin 5 zile pe sezon, atunci închiriatul unui echipament nu mai este rentabil. În staţiunile montane, preţul mediu de închiriere al unei perechi de schiuri este de 50 de lei pe zi. Dacă într-un sejur de 6 zile am închiria o pereche în fiecare zi, am ajunge la preţul de 300 de lei, exact costul mediu al unei perechi de skiuri second hand. În schimb, dacă decidem să cumpărăm o pereche second hand, ne vom putea bucura de aceasta pentru mulţi ani, fără a ne îngrijora de investiţii suplimentare şi fără a avea vreo limită de folosire a lor. Şi cel mai important, vom ştii că schiurile sunt ale noastre şi le putem folosi când vrem, unde vrem.

În Concluzie

Dacă ne disciplinăm şi învăţăm să ne cheltuim banii eficient, schiatul poate fi un sport extrem de accesibil. În prezent, nu există niciun motiv logic pentru care să cumpărăm schiuri noi, în pofida celor second hand. De asemenea, oferta de skiuri second hand este foarte variată şi aveţi toate şansele să găsiţi un model care să vă satisfacă, şi care să fie pe mărimea dumneavoastră. Începeţi pregătirile de sezon chiar de azi şi căutaţi perechea perfectă de schiuri second hand.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *